Strežniške rešitve

 

Strežniška platforma (SW in HW)

Strežnika platforma (software in hardware)

Najpogostejša strežniška platforma, ki jo implementiramo za naše stranke je Windows server okolje.

Naši zaposleni v podjetju Pronid imajo dolgoletne izkušnje s strežniškimi produkti od Windows NT 4.0 server pa vse do Windows server 2008 R2. Prav tako ogromno naših implementacij sloni na Small Business okolju za manjša in srednje velika podjetja, kot je recimo platforma SBS 2003/2008/2011, ki vsebuje vse paradne produkte Microsofta,združene v enem paketu.

Strojna oprema, ki jo najpogosteje priporočamo, je iz strani dveh vodilnih proizvajalcev na svetu. HP in IBM predstavljata vodilne rešitve na področju strojne opreme, kar se tiče zanesljivosti, podpore in razmerja med ceno in kvaliteto.

Podatkovne baze

Podatkovne bazeNudimo shranjevanje podatkov v podatkovnih bazah. V ta namen uporabljamo Microsoft SQL Server, katerega primarna funkcija je shranjevanje in dostop do podatkov na zahtevo drugih programskih aplikacij na istem ali drugem računalniku v omrežju. Primeren je za različne delovne obremenitve od majhnih aplikacij, ki shranjujejo in pridobivajo podatke na istem računalniku, do milijonov uporabnikov in računalnikov, ki dostopajo do ogromne količine podatkov iz interneta ob istem času.

 

Sporočilni sistemi

Sporočilni sistemiSporočilni sistemi so jedro komunikacije v vsakem podjetju kot tudi v zasebnem življenju. S pomočjo Microsoft Exchange Server-ja (2003, 2007 in 2010) Vam omogočimo učinkovito sodelovanje uporabnikov. Glavne značilnosti so elektronska pošta, koledarji, stiki, opravila, ki delujejo s programom Microsoft Outlook, kot tudi brezžična sinhronizacija e-pošte, koledarja ter stikov z mobilnimi napravami ter podpora za shranjevanje podatkov.

 

Virtualizacija in konsolidacija

Virtualizacija in konsolidacijaVirtualizacija nam omogoča, da na enem viru računalniške strojne opreme postavimo več manjših virtualnih okolij ali pa da več virov strojne opreme prikažemo kot eno celoto. Slednje optimizira delovanje celotne IT infrastrukture, saj so virtualna okolja lažja za upravljanje, porabijo manj energije in posledično znižajo stroške.

S konsolidacijo Vam več enot obstoječih strežniških sistemov s pomočjo virtualnih strojev združimo v eno celoto. To pripomore k znižanju stroškov upravljanja infrastrukture, izboljša varnost, hitrost delovanja in dostop do podatkov ter izboljša možnosti širitve. V ta namen uporabljamo dva vodilna proizvoda, VMware in Hyper-V.