Napredne rešitve

 

Napredne rešitveArhiviranje podatkov za šolstvo

Backup for schoolsRešitev za arhiviranje podatkov v oblaku prinaša novost na našem tržišču, saj lahko šole izkoriščajo izredno zanesljivo in zmogljivo strežniško infrastrukturo na Arnesu. Podjetje Pronid Vam pomaga izkoristiti kapacitete diskovnega prostora na oddaljeni lokaciji, kamor lahko shranjujete Vaše podatke in je neodvisno od tega, ali uporabljate fizične ali virtualne strežnike. V primeru, da imate virtualno infrastrukturo, lahko na oddaljeno lokacijo prenašamo kopije Vaših virtualnih strežnikov.

 

Mobilna ambulanta

Mobile ambulancePo naročilu ZD Ormož smo s partnerskimi podjetji združili moči in ustvarili novo ambulantno rešitev, ki obravnava probleme komunikacije na prizorišču nesreče ali v nujnih primerih. Rešitev bistveno izboljša komunikacijo med reševalci na kraju samem in bolnišničnim osebjem, kar omogoča, da se reševalne službe hitro in učinkovito odzovejo na te, pogosto smrtno nevarne situacije. Deluje tako, da se odjemalec poveže z 3G omrežjem, ki mu preko virtualne programske opreme omogoča dostop do omrežja bolnišnice. Tako zagotavlja namizje z dostopom do bolnišničnih programov, ki vsebujejo ključne evidence in podatke bolnikov.

 

Interaktivne učilnice za izobraževalne ustanove

Interactive classroomsUspešnost izobraževanja je zelo odvisna od interakcije med učiteljem in učenci. Največjo učinkovitost in sodelovanje v procesu kognitivnega delovanja ponujajo interaktivne učilnice, ki omogočajo uporabo najnovejših produktov na področju informacijske tehnologije. S tem se tudi povišuje kakovost izobraževalnega procesa na povsem novo raven. Tako izobraževanje postane nepozabno, vidno in produktivno. Na Andragoškem zavodu Maribor – Ljudska univerza smo v skladu s projektom opremljanja učilnic z informacijsko komunikacijsko tehnologijo opremili učilnico z interaktivnimi napravami, in sicer z interaktivno tablo, projektorjem, televizorjem, mešalno mizo in pripadajočo dodatno opremo. Interaktivna tabla omogoča izvajanje pouka (predavanja ali seminarskih vaj) v običajnem načinu delovanja in ponuja uporabo različnih računalniških programov, ki ustvarjajo vse vrste diagramov, risb, zapisov in video datotek. Ne glede na specifiko učnega predmeta je uporaba interaktivnih učilnic zelo koristna, tako za učitelje kot učence. Interaktivne učilnice omogočajo stalni stik z udeleženci izobraževanja z uporabo razpoložljivih orodij kot so slike, zvok, video, besedilo in drugo. Zvišajte raven predavanj že sedaj z uporabo sodobnih načinov za izobraževanje.

 

Razvoj programske opreme

Software development Sicer trg programske opreme ponuja raznovrstne informacijske rešitve za vodenje poslovanja, ampak podjetja se soočajo s težavami, med katerimi je tudi potreba po specifični in nestandardni programski opremi ali obstoječi aplikaciji, ki prilagojena za poslovne procese in olajša trenutno poslovanje podjetja ter zagotavlja informacijsko podporo poslovnih funkciji.
Po naročilu odvetniške družbe smo razvili programsko aplikacijo za vodenje izvensodne in sodne izterjave. Programska aplikacija v okviru izvensodnega dela omogoča avtomatski uvoz poljubnega števila dolžnikov z odprtimi bremeni in avtomatsko tvorjenje opominov ter avtomatsko oddajo terjatev na sodišče. V okviru sodnega dela sistem omogoča tvorbo XML paketa poljubnega števila dolžnikov z odprtimi bremeni, pošiljanje XML paketa na sodišče preko povezave z web-service, s tem paketom avtomatsko vlaganje terjatev na sodišče in nadaljnje vodenje postopka izterjave v sodnem delu. Sistem za vodenje izterjav je fleksibilen, enostaven v uporabi in modificiran za dodatno dograjevanje in prilagajnje na zahtevo in po naročilu stranke. Specializirani smo za razvoj, nadgradnjo in vzdrževanje poslovnih programskih aplikacij po vaši meri.